Sundsörns Camping

Aktiviteter på Sundsörn

Bara 50 meter från campingen ligger den fantastiska badviken med sandstrand. Det är långgrunt vilket gör den väl lämpad för barnfamiljer och badkrukor som vill ta god tid på sig innan doppet. Stora gröna gräsmattor omger stranden och är den perfekta platsen att sola på.

Det finns även fotbollsplan, linbana och en lekplats för mindre barn på området. I skogen kan man springa, vandra, plocka svamp och åka skidor beroende på väder och säsong.

Torsö & Brommö

Ta cykeln till Torsö som ligger precis efter Torsöbron, alldeles intill Sundsörn Camping. I vår reception finns detaljerad karta över utmärkta cykelleder som är alltifrån några kilometer långa upp till åtta mil med avstickare. Man cyklar både på asfalt och grusvägar med lite trafik (förutom den stora vägen till Laxhall). Här finns fina och badvänliga stränder.

Brommö ligger på andra sidan av Torsö och vi rekommenderar att man tar färjan över med cykeln eller hyr på ön. Det går även bra att vandra här. Brommö är en bilfri ö med lättåkta grusvägar och stigar. Till färjeläget kan man åka lokala bussar. Hela rundturen är två mil lång och det finns många fina sandstränder att stanna vid som Store Vite Sand, Rövaren eller Rukehamn.

Copyright Mensur Muhic

Upptäck Mariestad

Mariestad brukar kallas Vänerns pärla och grundades 1583 av Gustav Vasas son Hertig Karl, som döpte staden efter sin fru Maria. Om man är nyfiken på stadens äldre historia kan man gå på historiska rundvandringar i Gamla stan (se tider hos turistbyrån).

Från Sundsörns camping är det bara ett avstånd på 13,7 km vilket gör det till en bra dagsutflykt för hela familjen. I Mariestad kan man strosa runt bland sjöbodar vid hamnen, shoppa hantverk i pittoreska butiker, gå på konsert, besöka restauranger och caféer.
Vid regniga dagar kan man besöka badhuset, konstutställningar eller bowla.

Dagsutflykter

En uppskattad och annorlunda minigolfbana för vuxna och barn finns vid Café Bäcken där kända Mariestadsmiljöer och byggnader utgör banan. Om man önskar en mer fartfylld dagsutflykt rekommenderar vi Skara Sommarland som är skandinaviens största vattenlandskap med lekland och karuseller.För mer naturupplevelse är vårt “berg” Kinnekulle ett måste. Här finner du Falkängarna, vackra vandringsleder, utkikstorn, små mysiga butiker, caféer samt skidbacke på vintern.
Vill du äta gott rekommenderas Restaurang Brygghuset som ligger inpå knuten av Sundsörn camping eller Nya Restaurang Laxhall som ligger alldeles vid Vänern med utsikt över Brommö.

Upplev båtslussning

Göta kanal är en 190,5 km lång vattenkanal som går genom Götaland. Den byggdes mellan åren 1810-1832 i syfte att förena haven i öst och väst. Under senare delen av 1800-talet var det en viktig transportled men då järnvägstrafiken kom igång förlorade Göta kanal sin forna glans. Istället kom kanalen att bli en av Sveriges mest välbesökta turistattraktioner.

Gör ett besök till Sjötorp som är en av slussarna längs med Göta kanal. Titta på hur båtarna tar sig igenom slussen och besöka de små sjöbodarna runtomkring och njut av en god glass. Norrqvarn är en annan sluss som har en egen minikanal för barnen där dem själva får köra & slussa båtar. Ät en god lunch eller fika i restaurangen.

Kom i kontakt med oss

Lämna namn, e-post, telefonnummer och ett meddelande så hör vi av oss så fort kan. Ni kan även ringa till vår reception om ni vill boka campingplats eller har andra frågor på telefon 0501-393150