I slutet av 1940-talet upplät Arthur och Karin Abrahamsson mark för sommarstugor i området Sundsörn och under 1970-talet tog deras son Olof och hans fru Karin över verksamheten.
Med stort engagemang och en tydlig vision vad de ville skapa, kom dem att vidareutveckla sommarstugeområdet med en tydlig detaljplan samtidigt som de startade upp en lukrativ potatis- och jordgubbsodling. 1995 påbörjades en totalrenovering av området där badstranden rensades och gjordes badvänlig, vägar byggdes ut och vatten installerades i området.

Året därpå byggdes Restaurang Brygghuset med dess fantastiska utsikt över Östersundet. Karin Abrahamsson var en mycket driftig och drivande kvinna gällande både uppförandet och skötseln av restaurangen samt de andra bitarna av företaget. 2002 började man bygga campingen som stod färdig 2004 men dessvärre fick varken Olof eller Karin njuta frukterna av sitt hårda arbete.
Med ett halvt års mellanrum avled båda två i en alltför ung ålder. Deras son Johan med fru Malin tog då över skötseln av släktgården och fortsatte driva campingen, restaurangen och stugområdet.

Idag är det fjärde generationen Abrahamsson med Johan och Malin i spetsen som driver Sundsörns camping. Deras barn hjälper till så mycket som deras studier tillåter och förhoppningen är att femte generationen Abrahamsson tar över i sinom tid. Sundsörns camping står för trygghet, service, hjärta och känsla vilket återspeglas i den höga andelen återkommande gäster år efter år. Planerna för campingen framöver är att skapa en lantlig idyll med en liten bondgård. Tanken bakom det är att låta barn och vuxna sköta om djuren för att lära sig och förstå värdet i empati och vikten av att värna om djur och natur.

Familjen Abrahamsson

Kom i kontakt med oss

Lämna namn, e-post, telefonnummer och ett meddelande så hör vi av oss så fort kan. Ni kan även ringa till vår reception om ni vill boka campingplats eller har andra frågor på telefon 0501-393150